Visuel åbenhed i Vendsyssel

Visuel åbenhed i Vendsyssel

23. juni 2017


Åbenhed, funktionalitet og fleksibilitet er alle ord, der kendetegner arkitekturen i Vendsyssel Teateroplevelseshus. Meinertz har leveret løsninger, der bidrager til de arkitektoniske forbindelser mellem byen og bygningen. 


I hjertet af Vendsyssel ligger et teateroplevelseshus, der har vakt opsigt i internationale arkitektkredse. Teatret er ikke bare det første nye teater i provinsen i 100 år. Det er også blevet udråbt til at være et af de 12 byggerier i verden, man skal lægge mærke til i 2017, af det internationale arkitektur- og designtidsskrift De Zeen Magazine. Bag byggeriet står Schmidt Hammer Lassen Architects, der har haft en ambition om at skabe en unik kulturel akse for byens borgere og besøgende.


Vendsyssel Teateroplevelseshus er bygget op som kubiske blokke i cortenstål, der giver bygningen en varm rustrød glød. En stor del af facaderne er i frostet glas med indbygget LED, som lyser bygningen op i forskellige farver om aftenen. Visionen var at skabe en helhed mellem byen og teaterbygningen. En gennemsigtighed, der giver både publikum og forbipasserende mulighed for at være en del af de mange aktiviteter, der udspiller sig i huset.


Den åbne atmosfære, som vinduer og glasfacader bidrager til, forbliver uspoleret takket være Meinertz specialdesignede ProLine konvektorer, der sikrer et uhindret udsyn og indkig.


Det funktionelle og topmoderne teateroplevelseshus åbnede i januar 2017. Ud over en spektakulær teatersal med en rund scene giver bygningen plads til, at andre kreative miljøer kan skabe forskellige aktiviteter både indenfor og udenfor. Fleksibiliteten i bygningens arkitektur bidrager til at gøre huset til en aktiv og integreret del af byens liv.