Gennemført æstetik gennemstrømmer ikonisk hotel

Gennemført æstetik gennemstrømmer ikonisk hotel

17. august 2017


Kompromisløshed var et nøgleord, da Danmarks ældste hotel, D’Angleterre, skulle renoveres. Derfor er der valgt specialdesignede løsninger, der værner om den historiske bygning og samtidig giver den et moderne tvist.


Hotel d’Angleterre har genvundet sin tidligere pragt efter Danmarkshistoriens største hotelrenovering. Efter tre års omfattende istandsættelse kunne den 250 år gamle ejendom atter åbne dørene til luksus i verdensklasse i foråret 2013. I spidsen for renoveringen stod arkitektfirmaet C. F. Møller, der har åbnet hotellet op mod Kongens Nytorv og skabt en elegant rumlighed indenfor med lyse toner.


Under renoveringen er der ikke gået på kompromis med hverken æstetik, kvalitet eller design. De fleste løsninger er specialdesignede for at genskabe hotellets prægtighed, uden at de griber ind i bygningens bevaringsværdige historie. I de store værelser og royale suiter kan man blandt andet finde Meinertz specialdesignede ProLine konvektorer, der med sit stilrene design smelter sammen med værelsernes eksklusive helhed. 


Alle Meinertz varmeløsninger er særligt tilpasset den smukke bygning og indpasset foran de nyistandsatte vinduespartier. Foran vinduespartierne i hotellets restaurant kan man se den minimalistiske FloorLine konvektor, der med sin sorte rist bliver en dekorativ og diskret arkitektonisk detalje i de lyse omgivelser.


C. F. Møllers vision var at skabe et moderne og funktionelt hotel, hvor man samtidig kan fornemme bygningens historie og forestille sig, hvordan konger, pinger og filmstjerner har slentret gennem gangene i århundreder. Siden renoveringen er Hotel d’Angleterre blandt andet blevet udråbt som et af verdens bedste hoteller af det anerkendte internationale rejsemagasin Condé Nast Traveler.