Spektakulære varmeløsninger til prisbelønnet sygehus

Spektakulære varmeløsninger til prisbelønnet sygehus

6. februar 2018


Den nyskabende arkitektoniske tankegang bag Psykiatrisygehuset i Slagelse spiller en stor rolle for helbredelsen af patienterne. Meinertz har leveret to forskellige integrerede varmeløsninger til det prisvindende sygehus.


Det nye psykiatrisygehus i Slagelse er et af verdens bedste sygehusbyggerier. Det satte en fornem MIPIM-pris, ejendomsbranchens Oscar, en tyk streg under sidste år. Sygehuset overgik finalister som et stort børnehospital i Liverpool, et retspsykiatrisk hospital i Trelleborg og et universitetshospital i New Orleans.


Sygehuset er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med Karlsson Arkitekter og er en manifestation af mange nyskabende arkitektoniske tanker. Udgangspunktet har været en ’helende arkitektur’, som spiller en stor rolle for helbredelsen af patienterne. Derfor har patienterne bl.a. adgang til frodige gård- og stillehaver, mens der overalt anvendes intelligent LED-belysning til at genskabe dagslysets naturlige farvemæssige forandringer i løbet af et døgn.


Meinertz’ to æstetiske varmeløsninger, ProLine og SkyLine-Plinth, indgår som en naturlig del af de fysiske rammer, der er stimulerende, trygge og sanselige for sygehusets patienter. ProLine-risten forsvinder diskret ned i gulvet, mens SkyLine-Plinth sammen med vinduespartiet danner en smuk designmæssig enhed.


SkyLine-Plinth er ganske unik, da den på mest elegante vis forener flere funktioner ad gangen. Ud over at blive anvendt som opvarmningskilde og kompensere for kuldenedfald, fungerer løsningen som en bænk for de mange patienter og besøgende. Den afspejler ro og tryghed og bidrager til den helbredende arkitektoniske tankegang, der kendetegner sygehuset.