Verdensberømt tegnestue vælger danske designprodukter

Verdensberømt tegnestue vælger danske designprodukter

17. august 2017


Meinertz har med sit enkle og strømlinede design slået sit navn fast hos nogle af verdens største arkitektvirksomheder. Hos den verdenskendte tegnestue Renzo Piano Building Workshop går samarbejdet med den danske radiatorproducent flere år tilbage.


Den prisvindende italiensk-franske tegnestue Renzo Piano Building Workshop er kompromisløs, når det kommer til det arkitektoniske udtryk og er dedikeret til at levere rene og smukke løsninger til alle aspekter af et projekt. Tegnestuens konsFritante søgen efter produkter, der matcher ambitionerne, har blandt andet ført til et tæt samarbejde med Meinertz på flere prestigeprojekter i både Europa og New York. Muligheden for at skræddersy produkterne til det enkelte projekt giver arkitekten frihed til at tænke løsningen ind i bygningens arkitektoniske udtryk.


- Vi overvejer altid, hvordan vi kan udtrykke bygningens elementer på en elegant måde. Løsningerne fra Meinertz bidrager aktivt til arkitekturen og den vision, vi har for den færdige bygning, fortæller arkitekt William Olmsted Antozzi III.


Det gode samarbejde

Samarbejdet med Renzo Piano begyndte på store projekter i Europa. I 2003 henvendte tegnestuen sig til Meinertz, da de var i gang med at bygge avisen New York Times’ hovedkvarter på Manhattan. Den transparente glasbygning skulle have integreret en varmeløsning i facaden, og Meinertz leverede specialdesignede konvektorer, der ikke forstyrrer det åbne udtryk.


I dag er det Meinertz’ amerikanske agent Austin Gans, der samarbejder med arkitekterne om at finde de rigtige løsninger til projekter i New York. Det seneste Renzo Piano projekt, Meinertz har leveret løsninger til, er Columbia University’s nye campus på Manhattan, der er designet som en moderne, åben fabrik i et tidligere industrielt kvarter.


- På Columbia University valgte vi en løsning med ribberør med det formål at understøtte designets industrielle karakter i det offentlige rum. Vi har haft en god dialog med Austin Gans og Meinertz gennem hele konstruktionsprocessen indtil projektets afslutning. Engagementet gennem hele forløbet og dedikationen til at levere et fantastisk slutprodukt, gør dem til én af de bedste partnere, vi har haft på projektet, siger William Olmsted Antozzi III.


Fra drømme til virkelighed

De specialdesignede produkter fra Meinertz giver fleksibilitet i forhold til form og farve, og arkitekten får mulighed for at tænke varmeløsningen ind i visionen for bygningen. I stedet for blot at være en varmegiver bliver radiatoren et designelement, der bidrager til den arkitektoniske helhed.


- De skræddersyede varmløsninger gør det muligt at simplificere bygningens design og konstruktion, så det bliver muligt at lade elementer være synlige, som man ellers typisk ville forsøge at skjule, siger William Olmsted Antozzi III og tilføjer:


- Vi skriver vores drømme ned, men det kræver visionære mennesker på begge sider, hvis en idé skal forvandles til virkelighed. I den proces har vi været heldige at have både Meinertz og Austin Gans som en del af vores hold under hele processen.