Varme ved knæfaldet

Varme ved knæfaldet

12. april 2018


Da Pårup Kirke skulle restaureres, tog VMB Arkitekter Meinertz med på råd, da der skulle findes nye varmeløsninger til den flotte middelalderkirke.


Palmesøndag 2017 kunne Pårup Kirke igen slå dørene op for menigheden efter en nænsom restaurering. Forud lå et års arbejde med at istandsætte de kalkede overflader, etablere ny belysning og fornye varmeanlæg og installationer. Samtidig blev det historiske inventar istandsat, gulvene fornyet og knæfaldet ombygget, så det fik indbygget varme. Meinertz var med på projektet.


- I Pårup Kirke fik vi den idé, at vi kunne etablere varme i knæfaldet. Det var en ret sjov idé, synes jeg selv. Det kan jo være en lidt kold fornøjelse at sidde oppe ved præsten og modtage nadver. På denne måde gjorde vi det til en helt igennem behagelig oplevelse, siger Philip Meinertz, adm. direktør i Meinertz.


Knæfaldet i sig selv var dog langt fra nok til at varme det historiske kirkerum op. Men da kirkegulvet i samme ombæring skulle udskiftes, fandt vi på en løsning, hvor konvektoren blev monteret i gulvet i en særlig tilpasset stålkassette. Ovenpå konvektoren blev Meinertz ProLine Rist placeret, så den ligger i niveau med gulvet. Selve risten og konvektorgraven er malet i samme nuance som de gule teglsten i det flotte murede gulv, så løsningen falder naturligt ind i omgivelserne.


- I Meinertz har vi gennem årene opbygget en særlig kompetence i at farvesætte vores løsninger. Vi arbejder i princippet med en uendelig farveskala, så kunderne kan få lige den farve, de vil have. På LEGO House i Billund var vi igennem mange farvetests, før vi fandt de farver, der matchede klodserne nøjagtigt. Derfor var det ingen sag for os at finde den farve, der matchede kirkegulvet. Resultatet er en næsten usynlig varmegiver, der smelter sammen med resten af kirkegulvet, slutter Philip Meinertz.