Varme og arkitektur smelter sammen på det nye Experimentarium

Varme og arkitektur smelter sammen på det nye Experimentarium

7. Marts 2017

 

Et science center i verdensklasse kræver topmoderne og stilrene løsninger. Med sine smukke specialdesignede varmløsninger sikrer Meinertz at kvalitet og æstetik går hånd i hånd på det nyåbnede Experimentarium.

 

En frostklar januarmorgen kunne de første spændte gæster endelig træde ind gennem glasdørene og bevæge sig op ad den spektakulære kobberbeklædte spiraltrappe, der snor sig som en DNA-streng op gennem bygningens forskudte etager. Med sine dynamiske strukturer og åbne glasflader inviterer det nyåbnede Experiumentarium omgivelserne ind i det videnskabelige univers indenfor.

 

I designet har tegnestuen CEBRA været stærkt inspireret af naturvidenskab og teknologi. Derfor var der brug for intelligente og kreative varmeløsninger med funktionalitet, elegance og harmoni som nøgleord.

 

Meinertz har skabt en løsning, hvor varmesystemet ikke bare er en standardløsning, men en del af den arkitektoniske helhed. Og hvor moderne teknologi, kvalitet og æstetik smelter sammen – helt i tråd med visionen bag et fremtidssikret teknologisk videnscenter.

 

CEBRAs vision var at skabe et åbent, fleksibelt og imødekommende Experimentarium, hvor store glasfacader giver frit udsyn ind bag kulisserne til mødelokaler og kontorer og åbner bygningen op mod verden udenfor. De 135 meter lange udstillingshaller er naturligt inddelt ved at lade udstillingerne fungere som oplevelsesspækkede karréer, hvor nysgerrige børn og voksne frit kan gå på opdagelse i videnskabens og teknologiens verden.

 

”Målet med arkitekturen er en radikal ændring af Experimentariums arkitektoniske udtryk. Fra tidligere at have været en indadvendt bygning, hvor den nu fremstår udadvendt, imødekommende og levende”, forklarer stiftende partner hos CEBRA, Kolja Nielsen.

 

I samarbejde med CEBRA har Meinertz udviklet en moderne varmeløsning, der er en integreret del af omgivelserne og ikke forstyrrer det åbne og frie udsyn. De skræddersyede ProLine-konvektorer er diskret placeret i gulvet, så de harmonerer med det arkitektoniske udtryk. Samtidig fuldender de specialdesignede riste langs vinduesfacaderne et stilrent og udadvendt design og giver nysgerrige sjæle mulighed for uforstyrret at nyde udsigten over Øresund og livet på Tuborg Havn.