Fleksible varmeløsninger fyrer op under forskerfællesskaber

Fleksible varmeløsninger fyrer op under forskerfællesskaber

26. Marts 2017


Niels Bohr Bygningen på Jagtvej bliver udstyret med skræddersyede opvarmningsløsninger fra Meinertz. Løsningerne er integreret i arkitekturen og skal sikre fuld fleksibilitet i den 52.000 m2 store bygning de næste mange år frem.


Der står Meinertz på rigtig mange leverancer til byggepladsen på Jagtvej, hvor Niels Bohr Bygningen er skudt op af jorden. De mange forskellige rumopvarmningsløsninger er nøje tænkt ind i projektet, så hver enkelt opvarmningsløsning spiller en visuel rolle i projektet.


- Vores speciale er skræddersyede løsninger. Vi bliver ofte taget ind i projekter, hvor arkitekterne går op i detaljerne og vil have designede kvalitetsløsninger 360 grader rundt. Sådan er det også i Niels Bohr Bygningen, hvor vi har leveret et utal af forskellige designs og løsninger, lyder det fra direktør Philip Meinertz, der er uddannet industriel designer og 3. generation i familievirksomheden.


Integreret i arkitekturen

En af Meinertz’ specialer er radiatorer og konvektorer, som er så integrerede i arkitekturen, at de bliver en del af det overordnede udtryk. I Niels Bohr Bygningen ses blandt andet Meinertz Proline konvektorer, der er integreret i bunden af alle 9 gårdhaver, kantinen samt den ikoniske Skywalk, der forbinder instituttets to bygninger på tværs af Jagtvej. Begge steder er konvektorerne integreret i en sådan grad, at det kræver et skarpt øje at se løsningerne.


- Vi har haft en rigtig god dialog med Meinertz i forhold til at få Skyline-konvektorer under ovenlysene i atrierne. Vi har fået en flot æstetisk løsning, som fungerer rigtig godt – også på vores store glasfacader bl.a. i kantineområdet bliver der indarbejdet Skyline-konvektorer, siger arkitekt Steen Skou fra Vilhelm Lauritzen, der står bag projektet sammen med CCO Arkitekter.


Udover Skyline leverer Meinertz også de kendte ProLine riste, der er fældet ned i gulvet og placeres foran store vinduespartier for at sikre mod kuldenedfald. ProLine ristene kan tilpasses søjlerne i byggeriet ned til en enkelt centimeter og skaber et ubrudt forløb langs facaden.


-Det viser sig tit, at det færdige hus afviger fra tegningerne. Råhuset er støbt på en lidt anden måde, og nogle af søjlerne har måske rykket sig et par centimeter eller to. Har du et standardprodukt, kan det give rigtig mange udfordringer. Vi skræddersyr løsninger til det enkelte projekt og er med ude på pladsen for at sikre os, at løsningen indfrier arkitektens ambitioner. Vi værdsætter tæt samarbejde med arkitekterne for at udvikle nye løsninger, siger Philip Meinertz, der som industriel designer er dybt involveret i løsningerne til det enkelte projekt.


Kontorer kan omdannes til laboratorier

Den nye Niels Bohr Bygning samler de naturvidenskabelige fag og studier under et tag. De forskellige studieretninger bliver placeret i indvendige tårne, mens en række fællesrum og gårdhaver skaber rammer for faglig interaktion og fællesskab. Huset skal tiltrække forskere fra hele verden til København og samtidig tilpasse sig skiftende arbejdsmetoder og strømninger de næste 50 til 100 år. Derfor er alle kontorer og laboratorier udstyret med en hygiejnisk radiator leveret af Meinertz, så bliver der brug for et ekstra laboratorium, så kan du sagtens inddrage et kontor uden det kræver meget omstilling af bygningsstrukturen.


- Niels Bohr Bygningen er et meget komplekst og intelligent hus. Bygningen indvarsler en ny æra for Københavns Universitet, hvor studieretningerne samles i campusområdet efter amerikansk forbillede. Vi glæder os meget til at se, hvordan den nye bygning bliver taget imod af forskere, undervisere og studerende, slutter Steen Skou.